Hår

Få dit tynde hår til at virke tykkere

- 13/04/2018

Kan du få dit tynde hår til at virke tykkere? Svaret er ja, og her guider vi dig til, hvordan du gør.

Er du træt af tyndt, slasket og fladt hår? Fylde er noget af det mange kvinder drømmer om, når det kommer til vores hår.

Det er nemlig ikke til at komme uden om, at vores hår betyder enormt meget for os, og fladt, trist og tyndt hår bare ikke er i særlig høj kurs.

HER ER 5 TING, DU KAN BRUGE FOR AT FÅ MERE FYLDE:

1. Rundbørste

En børste er bare en børste, tænker du måske, men faktisk er der stor forskel på, hvad en børste kan gøre for dit hår. En god gammeldags rundbørste er særligt god, når man vil skabe volumen og løfte håret under føntørringen. Og du behøver ikke at besidde de samme talenter, som din frisør for at føntørre med en rundbørste, så lad dig ikke afskrække. Prøv det, og se den store forskel, der faktisk er.

2. Sundt hår kommer indefra

Der er sket en hel del på markedet for produkter mod tyndt hår, da mange kvinder lider af det. Der er efterhånden kommet en hel bølge af ’gummies’ altså vitaminer i vingummi-form, som eftersigende skulle gøre håret tykkere og sundere. Der findes i det hele taget en masse kosttilskud på markedet, der skulle afhjælpe problemet.

Læs ogå

5 fejl, vi begår, når vi fjerner makeup

3. Føntør håret til mere fylde

Mange springer måske føntørringen over, fordi det er en langsom og kedelig proces, eller fordi man ved, det slider på håret. To ting, som fx en føntørrer fra Dyson løser for dig. Denne hårtørrer er udviklet til at skåne håret, og så giver den en kraftfuld og kontrolleret føntørring. Med en god føntørring er det muligt at give håret et løft fra hovedbunden og skabe volumen.

4. Fylde fra hovedbunden

Når du skal arbejde fylde ind i dit hår og skabe en god volumen, så gælder det om at starte allerede i badet. Brug en god shampoo og balsam med volumen. Brug en god root lift-spray og påfør desuden volumegivende mousse, inden du føntørrer håret. Brug gerne en rundbørste under din føntørring, som hjælper med at løfte håret. Det gode ved en root lift-spray er, at den indeholder en volumengivende sammensætning, der giver et løft til hårrødderne og fylde i længderne, når du føntørrer håret. 

5. Plejende dråber

Ekstra forkælelse i form af serum, der specifikt plejer hovedbunden og effektivt modvirker tidligt hårtab, er en anden god mulighed for at gøre noget aktivt mod det tynde hår. Når din hovedbund er sund og fri for skæl og tørhed, så har dit hår bedre vilkår for at se lækkert ud, og dine hårsække har bedre mulighed for at skabe nye hårstrå.

EKSTRA TIP: BØLGEGANG I FRISUREN

Hvis du har lidt længde i lokkerne, så lav bølger i dit hår. Det er også det, man kalder fald i håret. Det skaber fylde og gør det lettere for dig at ruske op i håret, så du undgår en flad frisure. Redskabet er ikke så afgørende her. Man kan skabe fald med et krøllejern eller bruge sit glattejern som krøllejern. Det vigtige er blot, at der kommer lidt fald i håret, så det synes større.

Læs ogå

Hårserum – hvad er det, og hvorfor skal du bruge det?