Hår

Find den rette frisure til din ansigtsform

- 09/03/2018

Overvejer du en ny frisure? Og har du erfaring med at komme ud på den anden side af din frisørtid med en frisure, der simpelthen bare ikke klæder dig og din ansigtsform? Så læs med her.

Det kan være fristende at hoppe med på tidens flotte og frække hårtrends, men tøv en kende. Det er nemlig langt fra alle, som de populære og moderne frisurer for alvor klæder.

Ifølge de kloge hoveder på området, er det helt afgørende, at du gør dig klart, hvilken ansigtsform du har, før du sætter dig til rette i frisørstolen og lader valget falde på din nye frisure.

Vi hjælper dig til at blive klogere på din egen ansigtsform, og giver dig de vigtigste do’s and dont’s til, når du skal finde den perfekte frisure, der fremhæver og understreger det smukkeste ved netop din ansigtsform.

FRISUREN TIL DEN FIRKANTEDE ANSIGTSFORM

Kendetegn: Din ansigtsform er kantet, og din kæbe og hage træder i karakter. Pande og kæbeparti har cirka samme bredde.

Foto: Fotos: Mega

Angelina Jolie og Salma Hayek

Do’s: Blød dit ansigts kantede facon op med flere lag og længder. Lange etager og pjusket pandehår er en god vej til at opnå dette. Også krøller er gode til at opveje skarpe linjer i ansigtet.

Dont’s: Hvis du ønsker et feminint look, skal du undgå skarpt pandehår, som blot understreger din firkantede ansigtsform. Ligeledes vil en skarp page, der slutter lige ved kæbelinjen få dine træk til at se ekstra markante ud.

FRISUREN TIL DEN RUNDE ANSIGTSFORM

Kendetegn: Ved den runde ansigtsform findes det bredeste punkt typisk omkring kinder og ører. Pande og hageparti er også rundt.

Foto: Fotos: Broadimage/Shutterstock/Ritzau Scanpix & Mega

Drew Barrymore og Miley Cyrus

Do’s: Med denne ansigtsform er godt med volumen på toppen af hovedet en fordel, da det får dit ansigt til at virke smallere. Fylde kan både skabes, når du bliver klippet, og når du sætter dit hår op. En rodet page, langt eller skulderlangt hår er gode længder til din ansigtsform, og langt pandehår, som trækkes til den ene side vil klæde dig. 

Dont’s: Undgå lige pandehår, da det får dit ansigt til at syne bredere. En kort page, hvor håret bukker indad, bør kvinden med det runde ansigt også holde sig fra.

FRISUREN TIL DEN HJERTEFORMEDE ANSIGTSFORM

Kendetegn: Din pande og dine kindben er bredere end resten af dit ansigt, mens din hage er finere og mere spids.

Foto: Fotos: Mega

Reese Witherspoon og Nicole Kidman

Do’s: Vælg en frisure med lidt længde og fylde ved hagen, så der skabes mere balance til din ansigtsform. Både en page og langt hår fungerer godt til denne ansigtsform og især lange, bløde længder ser flot ud.

Dont’s: Undgå frisurer med for meget fylde på toppen af hovedet samt de helt korte frisurer med meget volumen, da din hage blot vil se endnu mindre ud.

FRISUREN TIL DEN OVALE ANSIGTSFORM

Kendetegn: Hvis dit ansigt er længere, end det er bredt, så har du et ovalt ansigt.

Foto: Fotos: Mega

Beyoncé og Kylie Jenner

Do’s: Harmonien i et ovalt ansigt passer godt til både kort, langt, krøllet og glat hår. Du kan altså stort set vælge frit på alle hylder. Især frisurer, hvor håret tages væk fra ansigtet, klæder dig godt.  

Dont’s: Hvis du har et ovalt ansigt, er du heldig, fordi der er som hovedregel ingen frisurer, du ikke kan bære.

Læs ogå

Denne frisure skal du have baseret på dit stjernetegn