Skønhed

5 ting, der ødelægger dine negle

- 10/02/2021

Her er fem gode tips til, hvordan du kan pleje dine negle, så de bliver længere, stærkere og sundere.

Neglene har længe været i fokus og uanset om de knækker, er bløde eller ikke vil vokse, så er der nogle gode fif til at passe godt på dem i dagligdagen. 

1. DU BRUGER NEGLENE TIL ALT

Dine negle står ofte for skud for småkader, og der skal ikke meget til at knække eller rive ned i blød negl. Så sørg for at styrke dem med en neglehærder. Prøv f.eks. en neglehærder, der udover at stykre neglene også giver dem en flot glans.

2. DIN KOST ER AFGØRENDE

Dine negle har brug for proteinet keratin, som du blandt andet finder hos dyr, der har gået på græs som oksekød, kylling og fisk mens nødder er fulde af gode fedtsyrer, mineraler og kalk, som virkelig er med til at styrke dine negle. Vil du have gang i neglevæksten, så skal du have mere biotin, som du finder i bl.a. avocado og søde kartofler, som er rigt på B-vitaminer. Men du kan som alternativ også tage et kosttilskud, så du er sikker på at få de vitaminer og mineraler, dine negle har brug for. 

3. DU BESKYTTER IKKE NEGLENE 

Når du gør rent, vasker op, spriter og vasker hænder er det med til at udtørre hænder og negle hver eneste gang. Især rengøringsmidler kan være skrapt, så husk gummihandskerne når du gør rent – du vil mærke en kæmpe forskel. Og stil gerne en god håndcreme ved siden af håndvasken, så du ikke glemmer at smøre hænderne ind efter håndvask og håndsprit.

4. DU HIVER NEGLELAKKEN AF

En lille chip på neglespidsen kan være startskuddet til at pille i neglelakken og den af i strimler. Men det skal du helst undgå, da du også får fjernet neglens beskyttende lag. Resultatet: en tør og svækket negl. Brug en top coat til at forsegle neglelakken med, så både holder den bedre og beskytter neglen.

Læs ogå

De 8 største negletendenser lige nu

5. DU LADER NEGLELAKKEN SIDDE PÅ FOR LÆNGE

Dine negle har brug for en pause ind imellem. Dagslys giver D-vitaminer til kroppen, som igen får neglene til at vokse og blive stærkere. Derudover kan neglelak også have en udtørrende effekt, så lad neglelakken sidde i max en uge og hold så nogle dages pause, hvor du plejer dem godt med en nærende negleolie.

Læs ogå

5 ting, der ødelægger dine øjenvipper