Den danske influencer og stilikon Sophia Roe var for nyligt i Sydfrankrig sammen med Chanel for at blive klogere på en af modehusets mest ikoniske dufte - Chanel No.5. Her deler hun sin dagbog fra turen sammen med de smukkeste billeder skudt af fotografen Polina Vinogradova.
To gange om året hylder Chanel håndværket bag modehusets ikoniske duft Chanel No.5 og lokation for denne hyldest er altid i det sydlige Frankrig i Grasse, hvor hovedingredienserne i parfumen dyrkes.
I maj måned fejres høsten af Majrosen, som er hovedingrediensen i Chanel No.5.
I den anledning tog den danske influencer og stilikon Sophia Roe med Chanel til Grasse for at hylde duften og blive klogere processen og det menneskelige håndværk bag duften – lige fra produktionen af den smukke, lyserøde Majrose til høsten på markerne og produktionen af råmaterialet, som til sidst resulterer i en færdiglavet parfume.
Vi var med Chanel, Sophia Roe og fotografen Polina Vinogradova under hele processen, og i galleriet kan du komme med Sophia Roe på tur og læse om hendes oplevelser i det sydfranske og få et nærmere indblik i tilblivelse af den ikoniske duft, Chanel No.5.
Se med i galleriet…
Foto: Polina Vinogradova
Onsdag den 15. maj 2019 omkring frokosttid stod jeg foran Hotel Eden Roc sammen med CHANEL. Det var min første pressetur med CHANEL, og jeg var meget spændt på, hvad der var mig i vente den kommende dag. Eden Roc så smuk ud under den Sydafranske sol, og vi var heldige med vejret, da det havde regnet dagene, før vi ankom. Cannes Film Festival kørte også sideløbende, så stemningen var præget af dette. Vi blev hurtigt komfortable i de skønne omgivelser og nød en dejlig frokost, hvorefter vi tog videre til vores hotel for at tjekke ind.
Foto: Polina Vinogradova
Foto: Polina Vinogradova
Le Mas de Pierre, et hotel i det lille Saint Paul a Vence område. Svøbt i natur og frisk luft. Stedet gav en ro i sjælen, og jeg benyttede muligheden for at tage mig en svømmetur i den opvarmede pool
Foto: Polina Vinogradova
Marilyn Monroe sov kun iført duften af CHANEL N°5... andre bader bare med den!
Foto: Polina Vinogradova
Inden middagen i aftensolen.
Foto: Polina Vinogradova
Jeg hoppede i min jakke fra Style Mafia, inden jeg gik over på hotellets restaurant. Her var alle råvarene friske og fra egen have og omegn. Det smagte fanstastisk! Her mødte jeg også folk fra pressen rundt om i verden, som havde fornøjelsen af at skulle på den samme tur som mig den kommende dag.
Foto: Polina Vinogradova
Tidlig torsdag morgen ankom vi på Le Bastide, som er et hus omringet af de fineste, velduftende marker. Stedet købte Mul-familien tilbage i 1878 for at imødekomme de såkaldte ”pickers”, som er de damer, der går rundt på markerne og plukker blomsterne - et sted, de stadig kommer, når dagen er omme for at få vejet deres blomster.
Foto: Polina Vinogradova
Her fik vi en skøn morgenkaffe, hvorefter vi blev sendt ind i et rum ved siden af for at blive udstyret med CHANEL gummistøvler og handsker. Vi skulle nemlig på en guided tur ud i markerne med Monsiuer Mul’s Svigersøn, Fabrice Bianchi.
Foto: Polina Vinogradova
Efterfølgende satte vi os i golf biler og kørte med Fabrice ud på markerne. Han var meget detaljeret, og fortalte om alt fra planternes spæde fase til blomsteringen og til høsten. Han viste os også en helt speciel teknik, når man skulle plukke blomsterne. Jeg prøvede selvfølgelig at plukke blomsterne præcis efter instrukserne fra Monsiuer Fabrice.
Han forklarede os også om dyrkningen af blomsterne, herunder hvordan de anvendte en speciel teknik, der gjorde det muligt for dem at dyrke uden brug af pesticidbekæmpende midler. Det var ret imponerende, hvor ”rent ” det hele var dyrket. Imens gik de ansatte rundt på markerne og plukkede de smukke Majroser, som de lagde i store sække.
Foto: Polina Vinogradova
Efter vores tur i markerne blev vi kørt på destilleringsfabrikken, hvor Jean-Francois, som er direktør af fabrikken, tog imod os. Mens vi stod udenfor og ventede, kørte der er masse biler ind på gårdsiden og aflæssede store sække med de smukke 'Maj'-roser. Præcis de sække med blomster, som vi havde set på markerne.
Foto: Polina Vinogradova
Vi fik en spændende tur rundt i hele fabrikken af direktøren Jean- Francois, hvor han viste os de store tanke med Majroser, hvordan de blev rørt i noget, der lignede store gryder, og vi fulgte alle ledene i processen ind til Jean- Francois til sidst stod med rå-materialet i hånden, som han for "the concrete". Jeg var meget imponeret over mængden af blomster, der skulle til for at lave den vokslignende masse, der kom ud af det. Det var igen ret overraskende at overvære det håndværk, der var bag produktionen af rå-materialet. Oplevelsen var virkelig unik og ordet "Savoir-Faire" giver så meget mening - lige fra tidsplanen, blomstringen og høsten til den plukke- teknik, man anvender - og ikke mindst måden, hvorpå man estrakter på.
Foto: Polina Vinogradova
Det tredje led for at fuldende en forståelse af kreationen af den ikoniske No 5 var selvfølgelig at møde Olivier Polge, som er Chanels 'næse'. Olivier sendte duftblotters rundt til os - først med Majrosen, dernæst nogle andre roser. Man kunne tydeligt dufte forskel. Her forklarede han, hvor stor en rolle kvalitet spiller for ham og han samlignede det med en kok og hans råvarer og en artist og hans farver. Kun det allerbedste bliver brugt i Chanels dufte. Han forklarede også kompleksiteten hos visse ingredienser, og hvordan disse kunne have en indflydelse på de forskellige processer i hans arbejde.
Foto: Polina Vinogradova
Blå himmel og luftig kjole - jeg var mere end klar til at løbe tilbage til Bastiden til frokost under den åbne himmel.
Foto: Polina Vinogradova
Vi fandt et bord under solen, hvor vi fik vi virkelig en lækker Provencalsk frokost, som var helt udsøgt.
Foto: Polina Vinogradova
Efter maden tog jeg mig en lille pause, hvor jeg sad udenfor og ventede på, at jeg skulle ind og lave min helt egen Baudruchage (det lille sorte bånd ved låget, som er stemplet med et Chanel-logo) på min rene CHANEL N°5 parfume.
Foto: Polina Vinogradova
Foto: Polina Vinogradova
Det er ret imponerende at tænke på, at hver eneste rene CHANEL parfume, man ser på hylderne verden over, kommer med en håndlavet Baudruchage - wow, det er noget, CHANEL kan!
Foto: Polina Vinogradova
Det var virkelig sjovt at prøve at lave min egen Baudruchage - den blev ikke helt, som de gavede damers Baudruchag, men jeg er stadig meget stolt af min, og jeg ved, at jeg kommer til at kigge på den og tænke tilbage til den sjove udfordring. Efter en dag fyldt med oplevelser og ny viden var jeg klar til at tage hjem til Danmark. En tur og oplevelse, jeg aldrig vil glemme!