Mode

Mød designer Anne Valérie Hash

- 27/07/2011

ELLE har mødt den franske designer ...

Da Københavns modeuge viste A/W 2011, var der blandt ANNE VALÉRIE HASH FOR KOPENHAGEN FUR de mange danske designere også franske Anne Valérie Hash, som havde takket ja til at lave en pelskollektion for Kopenhagen Fur.
Vi mødte den sympatiske franskmand til en snak om at foragte det prætentiøse og forgude det minimalistiske.
Mød designeren, der elsker enkel maskulinitet og synes, at couture er som laboratoriearbejde …

Anne Valérie Hash‘s smukke design kan herhjemme blandt andet købes i butikken Apartment, Store Regnegade 12, i Indre København. 

DIT DESIGN
Jeg forsøger at være moderne i min samtid og hverken gøre det for gammelt eller for langt fremme på modefronten. Jeg forsøger at skabe elegance, og så elsker jeg det maskuline udtryk, som jeg kombinerer med det feminine.
På indersiden er vi feminine, men på ydersiden er vi maskuline.

ANNE VALÉRIE HASH-KVINDEN
En intelligent kvinde. Hun elsker skønhed for sig selv, sin krop og sin bevidsthed, men hun vil ikke vise sine former frem for alle andre. Mit design er langtfra den sexede attitude. Men jeg designer ikke kun til mig selv, for jeg er lidt rund i det. Jeg designer nok til en kvinde, der er en smule mere feminin, end jeg selv. Men kombinationen af maskulinitet og femininitet i mine kollektioner viser, hvem jeg er, og hvordan
jeg tænker.

FORSKELLEN PÅ HENDES FIRE LINJER
Jeg begyndte med couture, som er en meget særlig tradition. Jeg laver couture som et slags laboratorie-arbejde. Min Anne Valérie Hash-kollektion er den, jeg virkelig ønsker at sælge, udtrykke og vise frem. Den anden linje, AVHASHBY, som vi lancerede for nylig, er mere street, anvendelig og casual. Den er også lettere tilgængelig i pris.

OPRINDELIGT COUTURE-DESIGNER
Det er som en leg. Det er eksperimenter uden begrænsninger, og det holder min kreativitet meget stærkt i live. Vi sælger ikke ret meget af det. Det er, som sagt, mere som laboratorie-arbejde.

I LÆRE HOS CHANEL OG DIOR
Jeg var meget ung, da jeg kom i lære hos Dior og Chanel i henholdsvis 1993 og ’96. Jeg lærte, at hvis jeg selv en dag fik et stort modehus, ville jeg beholde min ydmyge attitude. Jeg bryder mig ikke om det prætentiøse.

FAVORITSHOPPING
Jeg elsker særligt Dover Street Market i London (hvor man også kan købe Anne Valérie Hashs kollektioner, red.). Jeg elsker også Japan, hvor jeg fi nder meget mode med fokus på snittet. Jeg shopper ikke så meget i Paris. Her er jeg altid sammen
med mine to små piger.

FREMTIDSDRØMME
Vi vil først åbne butik i Paris. Vi vil bevare ydmygheden og altid tage et skridt af gangen. Alt i dag går så stærkt, og jeg vil ikke dø for ung …