Har du besøgt den nye kinesiske restaurant på Vesterbrogade i København, 'Kiin Kiin Bao Bao'? ELLEs Health Editor, Stephanie Bang, har sammen med et par andre fra ELLE-redaktionen besøgt den nye restaurant, og her kan du læse lidt om oplevelsen.
Du har formentlig hørt om, eller endda besøgt, den thailandske gourmet-restaurant Kiin Kiin på Guldbergsgade på Nørrebro, eller besøgt dens lillesøster Aroii, som tilbyder klassiske thailandske retter, som også kan tages med hjem. Manden bag hedder Henrik Yde, og har foruden Kiin Kiin også den asiatiske restaurant Chai Wong på Frederiksberg og Burger & Bun på Fælledvej.
Her i 2016 er der så igen lyd fra Henrik Yde og hans partner Lertchai Treetawatchaiwong, som har åbnet ikke mindre end 4 nye restauranter. ELLE har besøgt den ene – en ny kinesisk restaurant på Vesterbrogade – og navnet er Kiin Kiin Bao Bao.
Bao er en typisk kinesisk lille dampet bolle, som serveres med fyld af kød, fisk og grønt, og det siges, at Henrik og hans team har brugt to år på at udvikle den helt rigtige bao til Kiin Kiin Bao Bao. Den fås blandt andet med braisseret gris, jordnødder og hoisin sauce, crispy chicken med chili mayo og forårsløg eller stegte rejer og wasabi.
Læs også: Ugens anbefaling: Social
Vi besøgte (desværre) restauranten i vores arbejdstid, og gjorde derfor bedst i, at springe cocktailkortet over – som ellers havde en del lækre og spændende drinks at byde på – og bestilte i stedet en sød runde Ice Tea med basilikum og chiafrø – de små fiber- og Omega-3-rige frø har åbenbart også fundet vej til Kina. Sjovt nok arbejder folkene bag Bao Bao med devisen ’Gud skabte verden, alt andet er lavet i Kina’.
Menuen lagde ud med crispy kålchips med en miso- og ærtemayo, som var så god, at vi alle fire vist bogstavelig talt slikkede skålen med mayo ren. Anden servering var stegte kammuslinger med soja og ingefær, efterfulgt af en servering bestående af et 62 grader kogt æg med ’sovs’ og tørrede rejer serveret med en stærk kimchee (en fermenteret koreansk grøntsagsret lavet på kål), og derefter fik vi de berømte bao’s, som vi må konstatere var et hit. Bollen var let og luftig, kødet var crispy og (også her var) mayoen god. Haps! Til dessert fik vi lov at smage en is lavet på mælk og mango og en budding på nougat og peanutsauce.
En ting er Kiin Kiin Bao Baos lækre menu, noget andet er indretningen, som må siges at være helt fantastisk.
Facaden set fra Vesterbrogade er nu ikke så iøjnefaldende, men med det univers, der møder dig så snart du træder ind af døren, gør det slet ingenting. Restauranten er indrettet i samarbejde med Broste Copenhagen og det er tydeligt at se og mærke, at intet er overladt til tilfældighederne og at alt lige fra de fine messingskåle, guldbestikket, møblerne og lamperne er der for en grund – fordi de sammen skal skabe de bedste rammer for det Kiin Kiin Bao Bao er. Elementerne udgør til sammen et fint cognacfarvet univers kombineret med kaktusser og smukke træpaneler med referencer til Radiohuset.
Kiin Kiin Bao Baos menukort kommer hele vejen rundt med skaldyr, fisk, gris, kylling og okse, men en ting er sikkert, du må ikke snyde dig selv for en bao (eller to).
Vi kommer i hvert fald gerne og tager plads i de bløde sofaer igen.
Adresse:
Kiin Kiin Bao Bao
Vesterbrogade 96
1620 København V.
Åbningstider:
Mandag – fredag fra kl. 17:00 – 22:00
Lørdag & søndag fra kl. 12:00 – 22:00